PUUR GELUL welkomstwoord

Het Haagse luchtruim is bezwangerd met literatuur. Onze stad barst van de manifestaties met dichters, schrijvers en ander al of niet aankomend of gearriveerd talent. Sinds geruime tijd pioneert PUUR GELUL in zowel het Haagse- en Neerlandse luchtruim.

PUUR GELUL is een initiatief van rashagenees Boozy. Een avond vol literaire orgasmes en schuddende buikjes. Een avond keihard gesproken woord, dat is wat het is. Met zo’n titel is elke uitleg eigenlijk overbodig, maar voor de minder bedeelden dan toch maar een poging:

PUUR GELUL is een avond overdonderend vocaal geweld met schrijvers, dichters en comedians die hun meest hilarische, over(h)eerlijke en bizarre verhalen delen met een publiek dat na afloop met lachkrampen in de kaken en een woordenboek vol nieuwe krachttermen weer de straat op wordt gestuurd.

Voor enkele recensies kan je hier klikken. Als je zelf iets wilt schrijven of reacties van andere wilt lezen kan je bij het gastenboek terecht.

PUUR GELUL Het Boek

Hij heeft net zoveel inkt op z’n huid als de Staatsdrukkerij ooit nodig had voor de productie van telefoonboeken en ziet eruit alsof ie elke dag bij de deur staat van een willekeurige Haagse penozetent: Boozy, de man achter het succesvolle Haagse literaire event Puur Gelul.

Voor dit boek bundelde hij zijn beste verhalen van de afgelopen jaren, verhalen die stuk voor stuk garant staan voor rauwe humor, doordrenkt zijn van zelfspot en verbazing over het dagelijks leven en overgoten werden met soms meesterlijke taalvondsten. Verhalen die bovendien reeds hun weg vonden op de vaderlandse cultuur- en rock-’n-rollpodia zoals Lowlands, Crossing Border, Zwarte Cross en Parkpop. Boozy is een waar fenomeen en dit boek betekent na Geduld is un schone keukuh en Kort Haags zijn nationale doorbraak.

De meningen

’De humor en het schrijftalent van Boozy zijn onnavolgbaar. Als geen ander weet hij het grote en kleine leed te verwoorden op een rauwe, confronterende wijze.’ Sjaak Bral over Geduld is un schone keukuh

’Een mooi staaltje Haagse galgenhumor!’ Haagsche Courant

Het boek kopen? Klik hier!